Osrednja vsebina
Medijski reaktor

Natečaj Sklada za srednješolce - Natečaj zaključen!

SPREMINJAM NAVADE, VEDENJE IN PRIHODNOST

Sklad za financiranje razgradnje NEK in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK razpisuje natečaj na temo ohranjanja energetskih virov in podnebnih sprememb. Natečaj za najboljši video, fotografijo in digitalni plakat je namenjen dijakom srednjih šol in traja od 20. februarja do 22. maja 2009.

Ȍe želimo preprečiti nadaljnje spreminjanje podnebja in ohraniti naravne energetske vire so ključni trije koraki:
  • varčevanje z energijo,
  • njena učinkovita raba in
  • razvoj virov energije, ki ne povzročajo izpustov toplogrednih plinov.
Kako doseči večjo učinkovitost naprav, ki za delovanje potrebujejo energijo, kako posodobiti proizvodne procese v podjetjih in tovarnah, kaj lahko storimo posamezniki, družine, šole? To so vprašanja, ki zahtevajo ustvarjalnost, nove pristope in trud nas vseh.

Kako pa o energiji razmišljate vi, srednješolci?
Kako bi trenutne težave in možne rešitve predstavili tistim, ki o tem ne vedo veliko ali so morda brezbrižni? Imate načrt, kako bi s skupno akcijo dosegli boljše rezultate? Iz sna, v katerem je okolje še vedno čisto in varno, zbudili sošolce, sokrajane ali someščane?

Posnemite kratek film/napravite računalniško oblikovan plakat/posnemite fotografijo. Z energijo o energiji.
Nagrade:
  1. nagrada: prenosni računalnik Toshiba Satellite Pro U400-13O
  2. nagrada: digitalni fotoaparat Nikon D 40
  3. nagrada: MP3 predvajalnik Apple iPod Touch 16 GB
UDELEŽBA NA NATEȌAJU (PRAVICE IN POGOJI)
Na natečaju lahko sodelujejo dijaki srednjih šol. Na natečaju sodelujejo le prispevki, ki so urejeni in posredovani po določilih razpisa, ki so pripravljeni v slovenskem jeziku. Video posnetke je treba posredovati na CD ali DVD mediju, fotografije in plakate pa po elektronski pošti z vsemi zahtevanimi podatki. Vsak prispevek mora vsebovati tudi podpisano izjavo, s katero avtor jamči, da je prispevek rezultat njegovega lastnega dela. Ȍe bo nagrajen prispevek skupine z več avtorji, nagrada pripadala skupini. Osebni podatki avtorja vsebujejo ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon, šolo in smer izobraževanja. Organizatorji s podatki o udeležencih natečaja ravnajo v skladu z zakonom o zaščiti osebnih podatkov. 

NATEȌAJ ZA KRATEK FILM/VIDEO POSNETEK
Video zapis naj bo dolg največ dve minuti (120 sekund) in naj ne bo razdeljen na poglavja. Komisija bo ocenjevala tako kakovost filma v smislu vsebine kot tudi tehnično izvedbo/izdelavo videa. Zaželena je uporaba montaže in dodajanje zvoka. Film naj bo na koncu opremljen s podatki o avtorju in datumu izdelave. Video zapis v ločljivosti najmanj 640 x 480 točk in MPEG2 formatu/datoteki pošljite na CD/DVD mediju na naslov Sklad za financiranje razgradnje NEK in odlaganje RAO iz NEK, Cesta 4. julija 42, 8270 Krško in obvezno pripišite "video za natečaj"

NATEȌAJ ZA PLAKAT
Plakat, oblikovan s pomočjo grafičnih računalniških programov, mora zajemati vizualno izražanje in jasno sporočilo, povezano z vsebino natečaja. Plakat naj bo dimenzije 80x113cm oziroma 2268x3200 pik pri ločljivosti 72pik/inch. V digitalni obliki JPG ali GIF ga pošljite na e-naslov sklad@sklad-nek.si in v zadevi sporočila obvezno napišite "plakat za natečaj". V poslani elektronski pošti naj bodo tudi kratka utemeljitev vizualne podobe in vsebine ter osebni podatki avtorja. 

NATEȌAJ ZA FOTOGRAFIJO
Fotografije naj bodo velike najmanj 2.500 do največ 3.500 točk po najdaljši stranici, velikost datoteke (ene fotografije) v MB pa naj ne presega 2 MB. V digitalni obliki JPG jo pošljite na e-naslov sklad@sklad-nek.si in v zadevi sporočila obvezno napišite "fotografija za natečaj". V poslani elektronski pošti naj bodo tudi kratek opis motiva, utemeljitev, zakaj je primeren za razpisano temo in osebni podatki avtorja. 

NAGRADE 
Strokovna komisija iz vrst organizatorja bo po zaključku natečaja izbrala tri najboljša dela in jih nagradila. Odločitev komisije je dokončna in nanjo ni pritožbe. 

Vsi sodelujoči in nagrajenci bodo o izboru nagrajenih in prejemu nagrad obveščeni najkasneje do 29. maja 2009. Podelitev nagrad bo na svetovni dan okolja, 5. junija 2009, nagrade bo podelila predsednica Upravnega odbora Sklada NEK, dr. Romana Jordan Cizelj. 

vabilo-1

« nazaj na seznam

NOVICE IN OBVESTILA

Soglasje k Letnemu poročilu Sklada 2021

Nova višina prispevka

INFORMACIJE

Sklad NEK
Javni Sklad Republike Slovenije za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja radioaktivnih odpadkov in izrabljenega goriva iz Nuklearne elektrarne Krško

Cesta 4. julija 42
8270 Krško, SI-8270 Krško

Telefon: 07 49 01 710
E-naslov: sklad@sklad-nek.si

Več podatkov | Kontakt
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti