Medijski reaktor

Vlada imenovala mag. Darijo Štraus Trunk za novo direktorico Sklada

(Krško, Ljubljana, 29. marca 2012) Vlada RS je na današnji 8. redni seji z dnem 1. 4. 2012 imenovala mag. Darijo Štraus Trunk za novo direktorico Sklada za financiranje razgradnje NEK in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK, ki bo svoje delo opravljala naslednja štiri leta.

Mag. Darija Štraus Trunk je svoje delovne izkušnje začela nabirati leta 1993 kot direktorica v podjetju Inter mak d.o.o.. Leta 1996 se je zaposlila v Zavarovalnici Triglav d.d. – najprej kot referentka za cenitev in likvidacijo transportnih škod, nato kot vodja odseka za transportna zavarovanja. Leta 2001 je v funkciji direktorice prevzela vodenje A golfa d.o.o iz Podčetrtka, tri leta kasneje, v letu 2004, pa je postala poslovna svetovalka za nedepozitne investicijske produkte v Banki Celje. Štraus Trunkova je sedaj zaposlena v podjetju Inter mak d.o.o. iz Podčetrtka.

Na javni razpis za direktorja/direktorico Sklada je v razpisnem roku prispelo šestnajst (16) prijav, Upravni odbor Sklada pa je Vladi RS 13. marca 2012 posredoval imena dveh kandidatk - Aleksandre Špiler in mag. Darije Štraus Trunk - ki imata obe potrebne izkušnje in izpolnjujeta kriterije razpisa, da bi Sklad tudi v prihodnjem štiriletnem mandatu vodili odgovorno in delovali po načelih »dobrega gospodarja«, dokončno odločitev pa prepustil Vladi RS.

Sklad za financiranje razgradnje NEK
in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK


« nazaj na seznam

NOVICE IN OBVESTILA

Vlada Republike Slovenije dala soglasje k Naložbeni politiki Sklada za leto 2019

INFORMACIJE

Sklad za financiranje razgradnje NEK in odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK (

Sklad NEK

)

Cesta 4. julija 42
8270 Krško, SI-8270 Krško

Telefon: 07 49 01 710
Fax: 07 49 02 841

Več podatkov | Kontakt