Medijski reaktor

Mladi so spreminjali navade, vedenje in prihodnost

Mladi so spreminjali navade, vedenje in prihodnost

5. junija, na svetovni dan okolja, se je s podelitvijo nagrad najboljšim sklenil natečaj za srednješolce Spreminjam navade, vedenje in prihodnost, ki ga je razpisal Sklad za financiranje razgradnje NEK in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK (Sklad NEK). Odziv nad natečajem, v okviru katerega je strokovna žirija iskala najboljše kratke filme, plakate ali fotografije, je organizatorje prijetno presenetil, saj so do roka prejeli dela več kot šestdesetih avtorjev.

Prvo nagrado je za odlično animacijo Energija je povsod prislužil dijak ljubljanske Gimnazije Vič Luka Ivartnik, druga nagrada je pripadla Vidu Zdovcu, dijaku I. gimnazije Celje, ki je posnel kratki film Varčuj in prihrani, za svojo fotografijo pa se s tretjo nagrado natečaja lahko pohvali Tilen Šubic Krpič, ki gimnazijo obiskuje v Škofji Loki.

Nagrade je na slovesnosti na Fakulteti za energetiko v Krškem podelila predsednica Upravnega odbora Sklada NEK dr. Romana Jordan Cizelj, ki je v pozdravnem nagovoru poudarila tudi pomen razmišljanja o varčevanju z energijo in njeni učinkoviti rabi ter razvoju virov energije, ki ne povzročajo izpustov toplogrednih plinov.

Slovesni podelitvi nagrad, ki je potekala na Fakulteti za energetiko v Krškem, je sledilo multimedijsko predavanje mag. Vide Ogorelec Wagner Podnebno sporočilo, ki na izviren in zanimiv način prikazuje vzroke spreminjanja podnebja ter vplive podnebnih sprememb na globalni in lokalni ravni. Navzoči so se med drugim lahko naučili, kako izračunati svoj CO2 odtis, ki pove, koliko emisij v povprečju ustvarijo. Ali ste vedeli: Vsak Slovenec letno v okolje izpusti okoli osem ton ogljikovega dioksida.

1. mesto - Luka IVARTNIK, Dob, Gimnazija Vič

"Energija je povsod" 

2. mesto - Vid ZDOVC, Slovenske Konjice, I. gimnazija Celje

"Varčuj in prihrani" 

3. mesto - Tilen Šubic Krpič, Škofja Loka, Gimnazija Škofja Loka - Klasični oddelek

"Prihodnost"
 

natecaj-velika

« nazaj na seznam

NOVICE IN OBVESTILA

Vlada Republike Slovenije dala soglasje k Naložbeni politiki Sklada za leto 2020

Ministrica, pristojna za energijo dala soglasje k Letnemu poročilu Sklada za leto 2018

INFORMACIJE

Sklad za financiranje razgradnje NEK in odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK (

Sklad NEK

)

Cesta 4. julija 42
8270 Krško, SI-8270 Krško

Telefon: 07 49 01 710
Fax: 07 49 02 841

Več podatkov | Kontakt