Osrednja vsebina
Medijski reaktor

Mladi so spreminjali navade, vedenje in prihodnost

Mladi so spreminjali navade, vedenje in prihodnost

5. junija, na svetovni dan okolja, se je s podelitvijo nagrad najboljšim sklenil natečaj za srednješolce Spreminjam navade, vedenje in prihodnost, ki ga je razpisal Sklad za financiranje razgradnje NEK in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz NEK (Sklad NEK). Odziv nad natečajem, v okviru katerega je strokovna žirija iskala najboljše kratke filme, plakate ali fotografije, je organizatorje prijetno presenetil, saj so do roka prejeli dela več kot šestdesetih avtorjev.

Prvo nagrado je za odlično animacijo Energija je povsod prislužil dijak ljubljanske Gimnazije Vič Luka Ivartnik, druga nagrada je pripadla Vidu Zdovcu, dijaku I. gimnazije Celje, ki je posnel kratki film Varčuj in prihrani, za svojo fotografijo pa se s tretjo nagrado natečaja lahko pohvali Tilen Šubic Krpič, ki gimnazijo obiskuje v Škofji Loki.

Nagrade je na slovesnosti na Fakulteti za energetiko v Krškem podelila predsednica Upravnega odbora Sklada NEK dr. Romana Jordan Cizelj, ki je v pozdravnem nagovoru poudarila tudi pomen razmišljanja o varčevanju z energijo in njeni učinkoviti rabi ter razvoju virov energije, ki ne povzročajo izpustov toplogrednih plinov.

Slovesni podelitvi nagrad, ki je potekala na Fakulteti za energetiko v Krškem, je sledilo multimedijsko predavanje mag. Vide Ogorelec Wagner Podnebno sporočilo, ki na izviren in zanimiv način prikazuje vzroke spreminjanja podnebja ter vplive podnebnih sprememb na globalni in lokalni ravni. Navzoči so se med drugim lahko naučili, kako izračunati svoj CO2 odtis, ki pove, koliko emisij v povprečju ustvarijo. Ali ste vedeli: Vsak Slovenec letno v okolje izpusti okoli osem ton ogljikovega dioksida.

1. mesto - Luka IVARTNIK, Dob, Gimnazija Vič

"Energija je povsod" 

2. mesto - Vid ZDOVC, Slovenske Konjice, I. gimnazija Celje

"Varčuj in prihrani" 

3. mesto - Tilen Šubic Krpič, Škofja Loka, Gimnazija Škofja Loka - Klasični oddelek

"Prihodnost"
 

natecaj-velika

« nazaj na seznam

NOVICE IN OBVESTILA

Soglasje k Letnemu poročilu Sklada 2021

Nova višina prispevka

INFORMACIJE

Sklad NEK
Javni Sklad Republike Slovenije za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja radioaktivnih odpadkov in izrabljenega goriva iz Nuklearne elektrarne Krško

Cesta 4. julija 42
8270 Krško, SI-8270 Krško

Telefon: 07 49 01 710
E-naslov: sklad@sklad-nek.si

Več podatkov | Kontakt
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti